Skogfjorden Blog

Thank you for visiting the blog for Skogfjorden, the Norwegian Language Village. Subscribe by email to receive new posts in your inbox. 


Fritid på Skogfjorden  

Skrevet av Rabarbrablad
2019 Videregående programmet
 

Published: July 20, 2019

​Det er mange fete ting man kan gjøre i løpet av fritid på Skogfjorden som å snakke med venner eller å sove. Men hvis du vil lære mer norsk kultur og språk er det så mange ting du kan gjøre!
 
Hvis det er bare deg, kan du forsatt lære norske ting. Hvis du liker historie kan du lese en bok i biblioteket. Bøkene har mange temaer. Men alle de interessante bøkene er om Norge eller på norsk. Bøkene er sorterte alfabetisk. Min favoritt bok i biblioteket er av Sigrid Undset. Kanskje din favoritt er Percy Jackson?
 
Men hvis du har spørsmål som bøkene ikke kan svare, må du spørre en person. For å snakke med en person må du først si ”hei”. Du kan bruke mange uttrykk for hei; ”Hva skjer?” eller ”Morn!” er bra. Så...
 
Når bør man snakke med en person?
 
Hvis du har mange spørsmål om norsk kultur eller uttalelse, kan du kanskje snakke med en nordmann. Da det er ingen nordmenn har jeg snakket med ene leder som har bodd i Norge. Mange av de norske folkene jeg har spurt spørsmål om norsk kultur til har klare, hjelpsomme, og sanne svar, men noen er ikke knall bra. Det er fordi jeg spurte ei lite jente. Hun var snill men hun forstod ikke mitt spørsmål. Å stoppe dette, må du først si ”Hvor gammel er du?” til barna. Jeg sa ikke det fordi jeg trodde jenta var eldre!
 
Nå, hvis du har et spørsmål om grammatikk, bør du X ikke X spørre en nordmann. De kan ikke svare på dit spørsmål og vil si ”Jeg aner ikke” eller ”Hakke peiling!”. Grammatikk er kjempe vanskelig å forklare.
 
Alt du gjør på Skogfjorden kan du gjøre i den vakre naturen. Og det, mener jeg, er ene ting som gjør Skogfjorden så magisk. Alle på Skogfjorden er så snille. Deres hjerter er bra.